- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morunul sau nisetrul rasol este un preparat dietetic, foarte gustos si plin de vitamine.
Ingrediente
- 1,5 kg morun sau nisetru fara cap
- 2 morcovi
- 2 kg cartofi
- 2 cepe
- 3 foi de dafin
- cuisoare
- 50 ml otet
- 50 ml vin alb
- piper boabe
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
- Ceapa si morcovii se fierb in apa cu sare, piper, otet, vin, foi de dafin si ciusoare. Se adauga bucatile de peste si se fierb impreuna. Bucatile de peste fierte, se scot pe un platou si se stropesc cu ulei amestecat cu putina zeama de la fiert.
- Pestele se serveste cald cu acrtofi natur.