- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Este o reteta de iarna cand muraturile sunt facute.Desi pare complicat de preparat combinatia dintre varza murata si carnea de vitel e nemaipomenita.
Ingrediente
- 3oo gr de carne de vitel
- 1 varza mica murata
- 1 buchetel mic de conopida murata
- ceapa
- 1 ardei kapia
- 100 ml suc de rosii
- 3 catei de usturoi
- 200 ml de ulei
- 1 morcov
- 1 cartof
- 2 cani de orez
- patrunjel verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pui intr-o cratita putin ulei cu 2 catei de usturoi maruntit bine. Ii calesti timp de 2-3 secunde dupa care pui cele 2 cani de orez peste care adaugi 3 cani si jumatate de apa cu putina sare.
- Lasi acoperit la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Intr-o cratita pui la calit in putin ulei la foc potrivit varza murata limpezita bine, stoarsa si tocata.
- In alta tigaie pui la calit ceapa, jumatate de ardei moruntit, morcovul dar pe razatoare, cartoful curatat,spalat, ras si stors bine.Apoi adaugi carnea taiata fideluta si catelul de usturoi ramas. Le lasi sa se caleasca toate aproximativ 5 minute, dupa care pui 2 cani de apa si lasi la foc potrivit 30 de minute.
- Inainte de a fi gata pui sucul de rosii si patrunjelel tocat.
- Cand orezul este fiert, iei un pahar micut, il ungi cu ulei si pui orez in el si rastorni pe o farfurie. Asezi alaturi varza calita, tocanita de vitel si ornezi cu conopida murata.