- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de vinete de vinete este un preparat grecesc pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa consumati ceva bun, aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 750 gr carne de vita
- 3 vinete
- 2 oua
- 200 gr pasta de tomate
- 2 cepe
- 2 oua
- verdeata tocata
- unt
- piper macinat
- sare
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu 50 gr de unt sa se inmoaie bine, fara sa se rumeneasca.
- Carnea se trece prin masina de tocat, se pune peste ceapa, se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba cu focul mic, in zeama ce o lasa carnea. Cand a scazut zeama, se mai lasa pe foc, amestecand, pana se rumeneste usor, apoi sa ia la o parte.
- Vinetele taiate felii, scurse si prajite in ulei se asaza intr-un vas termorezistent, alternand un strat de felii de vinete si un strat de carne, in care s-a amestecat verdeata, sare piper si un ou. Se acopera cu un strat de vinete, se toarna pasta de tomate si se introduce vasul in cuptor.
- Cand musacaua este coapta se bate un ou si se toarna deasupra, se mai lasa 5 minute in cuptor si se serveste.