- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fazanul cu ciuperci este o mancare foarte gustoasa si aromata, fiind o delicatesa culinara.
Ingrediente
- 1 fazan
- 250 gr ciuperci
- piper boabe
- 1 lingura cu otet
- sare
- 1 foaie de dafin
- 200 gr slanina
- 3 linguri cu unt
- 500 gr rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Inainte de a fi pregatit, vanatul cu pene se tine necuratat doua-trei zile pentru a se fragezi (procesul se numeste fezandare). Legi pasarea cu o ata de gat si o tii atarnata la rece. O cureti apoi de pene, o parlesti pe flacara mica, o stergi cu o carpa curata inmuiata in apa rece, dupa care o golesti de intenstine si de maruntaie.
- Speli pasarea cu apa rece, o sarezi pe dinauntru si pe dinafara, o stropesti cu jumatate din cantitatea de unt incalzit pe foc, o inconjori cu felii de slanina si o pui in tava de friptura cu o ceasca mare de apa calda, sare si piper boabe. Frigi la foc mare 1 ora, apoi o intorci, adaugi foaia de dafin, sucul de la rosiile bine coapte si otetul.
- Continui frigerea inca 1 ora, dupa care scoti fazanul pe o farfurie si il acoperi cu sosul de ciuperci. il pregatesti astfel: speli bine ciupercile, separi coditele, le tai felii subtiri si le pui intr-o
cratita emailata cu o lingura de unt, sare si putin piper. Scazi pe foc mic si, cand nu mai au sos, adaugi peste ele sosul in care s-a facut friptura. Mai lasi pe foc 10 minute, apoi torni sosul peste fazan si servesti totul cald cu paine feliata, alaturi de vin alb sec.