Fazan cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fazanul cu ciuperci este o mancare foarte gustoasa si aromata, fiind o delicatesa culinara.

Ingrediente

    • 1 fazan
    • 250 gr ciuperci
    • piper boabe
    • 1 lingura cu otet
    • sare
    • 1 foaie de dafin
    • 200 gr slanina
    • 3 linguri cu unt
    • 500 gr  rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Inainte de a fi pregatit, vanatul cu pene se tine necuratat doua-trei zile pentru a se fragezi (procesul se numeste fezandare). Legi pasarea cu o ata de gat si o tii atarnata la rece. O cureti apoi de pene, o parlesti pe flacara mica, o stergi cu o carpa curata inmuiata in apa rece, dupa care o golesti de intenstine si de maruntaie.
  2. Speli pasarea  cu apa rece, o sarezi pe dinauntru si pe dinafara, o stropesti cu jumatate din cantitatea de unt incalzit pe foc, o inconjori cu felii de slanina si o pui in tava de friptura cu o ceasca mare de apa calda, sare si piper boabe. Frigi la foc mare 1 ora, apoi o intorci, adaugi foaia de dafin, sucul de la rosiile bine coapte si otetul.
  3. Continui frigerea inca 1 ora, dupa care scoti fazanul pe o farfurie si il acoperi cu sosul de ciuperci. il pregatesti astfel: speli bine ciupercile, separi coditele, le tai felii subtiri si le pui intr-o
    cratita emailata cu o lingura de unt, sare si putin piper. Scazi pe foc mic si, cand nu mai au sos, adaugi peste ele sosul in care s-a facut friptura. Mai lasi pe foc 10 minute, apoi torni sosul peste fazan si servesti totul cald cu paine feliata, alaturi de vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri