- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele cu legume de iarna este o mancare perfecta in zilele de lasat de sec din postul Craciunului.
Ingrediente
- cod sau heringi congelati (4-6 bucati)
- 500 gr cartofi
- 500 gr morcovi
- 2 cepe
- 1 telina
- 1 gulie
- 200 ml suc de rosii
- 2 fire de cimbru
- sare
- piper boabe
- patrunjel tocat
- 150 ml ulei
- 175 ml vin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele, se taie felii (daca este peste mare) se sareaza dupa ce s-a decongelat si se prajeste usor in ulei incins. Se scoate pe farfurie mare, se lasa la cald.
- Se curata legumele, se spala, se taie cuburi sau felii si se prajesc in uleiul ramas astfel: cartofii, morcovii, telina si gulia, apoi ceapa Pe masura ce se prajesc legumele se trec in vas mare si se asaza in straturi.
- Se pun bucatile de peste deasupra legumelor, se adauga condimentele (piper boabe si cimbru), se acopera cu vin si suc de rosii si se pune vasul in cuptor sau pe plita. Se acopera vasul (pe plita) se lasa sa fiarba 1/2 ora si se serveste totul fierbinte.
- Pestele si legumele se stropesc cu sos, alaturi se servesc painea proaspata si vin alb sec.