- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilafulcu pui si lamaie este foarte aromat si racoritor. Pentru o aroma mai intensa se adauga in supa de legume zeama de la lamaie.
Ingrediente
- 300 gr orez
- 1 ceapa
- 1 lamaie
- 150 ml vin alb demisec
- 200 gr piept de pui
- 50 gr unt
- 1,5 supa clara de legume
- piper alb macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-o tigaie se topeste untul, apoi in el se caleste 2 minuteceapa taiata feliute, peste care se adauga apoi orezul. Se amesteca pe foc 3 minute, apoi se toarna vinul. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga cate un polonic de supa.
- Intre timp, in alta tigaie cu putin ulei se calesc bucatelele de pui. Cand carnea si-a schimbat culoarea, se opreste focul, iar bucatile de carne se pun peste orez.
- Dupa ce s-a incorporat toata supa, iar orezul s-a umflat, se ia de pe foc si se condimenteaza pilaful cu sare, piper alb macinat si coaja rasa de lamaie.