- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prazul umplut cu orez este o mancare delicioasa care cu siguranat ii va cuceri si pe cei mai gurmanzi.
Ingrediente
- 3 fire de praz groase
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- marar verde
- 2 linguri ulei
- 150 gr orez
- sos de rosii
- 50 gr unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala orezul si se lasa in apa sa se umfle. Prazul de curata de prima foaie, se taie bucati de 4 cm, se opareste si apoi se apasa cu degetul ca sa iasa miezul si sa ramana tubul numai din doua foi.
- Miezul de praz scos se toaca marunt, se toaca si ceapa si se pun intr-o cratita cu unt, pe foc mic, sa se inmoaie bine. Se adauga verdeata tocata marunt, orezul, sare si piper.
- Se umplu tuburile cu compozitia preparata, se asaza in cratita, se toarna 2 linguri ulei, apa cat sa le acopere, sosul de rosii si se fierb la cuptor pana scade apa.