- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu ciuperci mici este o mancare delicioasa si foarte aromata, preferata mai ales de copii.
Ingrediente
- 1 pui
- 300 gr ciuperci mici si infundate
- 1 ceapa
- 2 linguri cu unt sau / pahar cu ulei
- 3-4 linguri de coniac
- 1 cartof fiert
- 4-5 catei de usturoi
- 500 ml apa calda
- sare
- piper boabe
- patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati puiul de fulgi si tuleie, treceti-l prin flacara mare, frecati usor cu malai, apoi spalati si goliti puiul. Pastrati maruntaiele pentru a le gati impreuna cu restul pasarii, iar ghearele si capul le folositi pentru aspic.
- Rumeniti carnea in unt sau ulei dupa care o scoateti pe platou mare. In restul grasimii caliti ceapa si usturoiul 10 minute, acoperind cratita cu capac.
- Turnati in vas o cana cu apa calda.Puneti peste ceapa carnea si maruntaiele cu sare, piper boabe si un cartof fiert trecut pe razatoarea mare. Acoperiti cu o cana cu apa calda.
- Pregatiti ciupercile: spalati-le in 2-3 ape, scoateti coaja subtire care le acopera, separati coditele si rasturnati-le pe toate in vasul cu carne.
- Fierbeti cu vasul acoperit 1/2 ora, sarati, adaugati cateva linguri de coniac si mai fierbeti 2-3 min.
- Serviti cu paine proaspata si vin alb sau rose.