Pui cu ciuperci mici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu ciuperci mici este o mancare delicioasa si foarte aromata, preferata mai ales de copii.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 300 gr ciuperci mici si infundate
    • 1 ceapa
    • 2 linguri cu unt sau / pahar cu ulei
    • 3-4 linguri de coniac
    • 1 cartof fiert
    • 4-5 catei de usturoi
    • 500 ml apa calda
    • sare
    • piper boabe
    • patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati puiul de fulgi si tuleie, treceti-l prin flacara mare, frecati usor cu malai, apoi spalati si goliti puiul. Pastrati maruntaiele pentru a le gati impreuna cu restul pasarii, iar ghearele si capul le folositi pentru aspic.
  2. Rumeniti carnea in unt sau ulei dupa care o scoateti pe platou mare. In restul grasimii caliti ceapa si usturoiul 10 minute, acoperind cratita cu capac.
  3. Turnati in vas o cana cu apa calda.Puneti peste ceapa carnea si maruntaiele cu sare, piper boabe si un cartof fiert trecut pe razatoarea mare. Acoperiti cu o cana cu apa calda.
  4. Pregatiti ciupercile: spalati-le in 2-3 ape, scoateti coaja subtire care le acopera, separati coditele si rasturnati-le pe toate in vasul cu carne.
  5. Fierbeti cu vasul acoperit 1/2 ora, sarati, adaugati cateva linguri de coniac si mai fierbeti 2-3 min.
  6. Serviti cu paine proaspata si vin alb sau rose.

Recomandari

Mancaruri