- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu ciuperci si sos de portocale este un preparat pe act de aromat si acrisor pe atat de gustos si rafinat.
Ingrediente
- 2 piepti de pui
- 2 linguri cu faina
- 200 ml suc de portocale
- ulei
- 200 gr ciuperci
- 3 linguri coniac
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata ciupercile, spala-le, apoi taie-le in felii. Pieptul de pui tavaleste-l prin faina si rumeneste-l pe toate partile pana capata o culoare aurie, dupa acre scoate-l pe o farfurie.
- In grasimea ramasa caleste ciupercile pana cand se inmoaie, adauga cusul de portocale si coniacul.
- Pune pieptii de pui intr-o tava, toarna sosul peste ei si ciupercile, adauga o ceasca cu apa si presara putina sare. Da la cuptor 20 de minute, apoi serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.