Pui cu sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest cu sos alb se pregateste foarte rapid. Este alegerea perfecta pentru atunci cand vii acasa si obosita nu ai chef de gatit sau cand primesti o vizita neasteptata si vrei sa impresionezi musafirii.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1,5 litri apa
    • 2 oua
    • boabe de piper
    • 1 lingura faina
    • 1 morcov
    • 200 ml vin alb
    • 3 cepe
    • 4  linguri smantana
    • ciuperci (optional)
    • boabe de piper
    • 30 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe puiul cu 1,5 litri apa, vin, ceapa, morcovul si 4 boabe de piper, la foc mic, acoperit.
  2. Se prepara un sos alb din faina, unt si supa din care a fiert puiul, se amesteca cu galbenusurile, smantana si sosul obtinut se toarna peste pui, presarand verdeata tocata.
  3. Puiul cu sos alb se serveste cu garnitura de ciuperci fierte in unt si vin.

Recomandari

Mancaruri