- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest cu sos alb se pregateste foarte rapid. Este alegerea perfecta pentru atunci cand vii acasa si obosita nu ai chef de gatit sau cand primesti o vizita neasteptata si vrei sa impresionezi musafirii.
Ingrediente
- 1 pui mare
- patrunjel verde
- marar verde
- 1,5 litri apa
- 2 oua
- boabe de piper
- 1 lingura faina
- 1 morcov
- 200 ml vin alb
- 3 cepe
- 4 linguri smantana
- ciuperci (optional)
- boabe de piper
- 30 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se fierbe puiul cu 1,5 litri apa, vin, ceapa, morcovul si 4 boabe de piper, la foc mic, acoperit.
- Se prepara un sos alb din faina, unt si supa din care a fiert puiul, se amesteca cu galbenusurile, smantana si sosul obtinut se toarna peste pui, presarand verdeata tocata.
- Puiul cu sos alb se serveste cu garnitura de ciuperci fierte in unt si vin.