- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rizzotto cu pui este o mancare gustoasa si satioasa pe care o puteti prepara si de post.
Ingrediente
- orez
- morcov
- patrunjel radacina
- ceapa
- ardei
- ulei
- apa
PENTRU SOS:
- 1,5 lingura bulion
- 200 ml apa
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pregateste orezul ca pentru pilaf: la o cana de orez se pun 2 cani de apa. Se pune orezul cu apa intr-o oala, peste care se pune o ceapa intreaga, un morcov un patrunjel, ardeiul taiat in 4 bucati, ulei si delikat dupa gust. Se baga la cuptor, iar cand e aproape gata se toarna peste sosul (se amesteca apa cu bulionul si sarea/delikatul). Se va omogeniza prin rasucire si se va mai da la cuptor pentru 10 minute.
- Separat se va face friptura de pui (pulpe). (Pt. a iesi mai gustos, se pot fiebe pulpele inainte, iar in zeama se poate prepara orezul, iar apoi pulpele pot fi prajite).
- In momentul servirii se asaza pe farfurie rizzotto, alaturi friptura de pui si se rade cascaval pe deasupra