- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul Bonne femme este un preparat delicat, pe care il puteti servi chiar si la mesele festive, pentru ca este delicios si foarte aromat.
Ingrediente
- 800 gr file de salau
- 2 lingurite ceapa tocata foarte marunt
- 100 gr ciuperci albe mici
- 3 linguri vin alb sec
- 15 ml apa
- 40 gr unt
- 2 linguri faina
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper macinat
- 150 ml lapte
- 3 linguri smantana
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
- Desprindeti cozile ciupercilor si tocati-le marunt, iar palariile taiati-le lamele subtiri. Puneti ceapa si cozile ciupercilor pe fundul unui vas termorezistent. Asezati peste fileurile de peste si turnati deasupra apa si vinul, adaugati foaia de dafin, sare si piper.
- Acoperiti vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si bagati vasul la cuptor pentru 15 minute. Cand este gata, scoateti filerile de peste cu o spumiera pe un platou si pastrati-l cald, iar sosul din tava treceti prin strecuratoare.
- Intre timp, prajiti usor in 20 gr de unt lamelele de ciuperci. Incingeti untul ramas, adaugati faina, amestecati energic, ca la ciulama. Turnati laptele, frecand continuu, apoi puneti si sosul de peste strecurat, lamalele de ciuperci cu untul in care s-au prajit. Amestecati mereu cat sa mai dea in 2-3 clocote, apoi luati de pe foc si incorporati smantana.
- Turnati sosul preparat peste fileurile de peste, presarati patrunjel verde tocat si serviti imediat.