Salau cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salau cu ciuperci o mancare de peste deosebita si un alt mod prin care poti prepara o friptura de peste. Nu este usor de gatit si necesita foarte multe ingrediente, insa gustul este pe masura. Salau cu ciuperci este ideal atunci cand vrei sa faci o impres

Ingrediente

    • 1,500 kg salau
    • 150 gr cascaval
    • 5 rosii
    • 1 ceapa
    • 200 ml vin
    • 250 gr ciuperci proaspete
    • 200 gr smantana
    • 1 lingura unt
    • 5 linguri ulei
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pestele si se spala, se presara cu sare si se lasa jumatate d eora in repaus.
  2. Rosiile se spala, se taie felii, iar ceaoa se curata si se taie felioare fosrte subtiri.
  3. Intr-un vas termorezistent, din care se va servi si la masa, se asaza un strat de rosii si ceapa, se adauga uleiul, se presara cascaval ras, sare, piper, se toarna vinul, iar deasupra se asaza pestele, dupa acre se baga in cuptrorul incins.
  4. Ciupercile se pun cu unt intr-o cratita sa se caleasca inabusit. Cand a scazut apa lasata de ciuperci si incep sa se rumeneasca, se toarna peste peste ,apoi se adauga smantana si se lasa la cuptor pana cand sosul a scazut si pestele s-a rumenit.

Recomandari

Mancaruri