- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai.proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minerale, cel mai indicat pentru sanatate fiind cel preparat la gratar sau la cuptor.
Ingrediente
- 2 bucati de somn mici de 500 gr fiecare sau unul mai mare(se poate folosi si salau)
- 3 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- oregano uscat
- sare
- piper negru macinat
PENTRU GARNITURA:
PENTRU SOS:
- patrunjel verde
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se curata pestii de intestine, se spala si se zvanta bine cu prosoape absorbante. Se amesteca uleiul de masline cu cimbrul uscat, oregano,usturoiul zdrobit, sare si piper macinat.
- Se cresteaza pestii cu un cutit cu lama subtire, dar foarte ascutit, se ung cu amestecul de ulei si condimente, apoi se asaza intr-o tava si se pun in cuptorul incins pentru circa 30 de minute, la foc moderat.
- Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase care se pun la fiert in apa cu putina sare. Separat,se amesteca uleiul de masline cu zama de lamaie, sare si piper, dupa gust, si cu ptrunjel verde tocat fin.
- Pestii dupa 30 de minute, se scot pe o farfurie sau pe un platou si se sevesc garnisiti cu rosii cherry prajite usor in ulei de masline si cartofii natur scursi de zeama si asezonati cu sare, piper si unt, stropind peste garnitura sosul de patrunjel.