- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Taiteii cu varza sunt foarte aperciati in Moldova, fiind o mancare delicioasa, satioasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 200 gr faina
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 500 gr varza dulce
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se prepara un aluat din faina, oua, sare si doua linguri de apa calduta. Se amesteca, se framanta si se intinde o foaie subtire. Se taie in fasii, lungi de 4-5 cm, care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata, se scot si se scurg.
- Varza se curata, se toaca fideluta, se presara cu sare si se framanta cu mana. Dupa 15 minute, se stoarce si se pune la calit, intr-o cratita cu ulei incins. Cand se inmoaie, se adauga taiteii, se presara piper si se mai lasa cateva minute, amestecand continuu. Se pot servi calzi sau reci.