Taitei cu varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Taiteii cu varza sunt foarte aperciati in Moldova, fiind o mancare delicioasa, satioasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 200 gr faina
    • 100 ml ulei
    • 2 oua
    • 500 gr varza dulce
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara un aluat din faina, oua, sare si doua linguri de apa calduta. Se amesteca, se framanta si se intinde o foaie subtire. Se taie in fasii, lungi de 4-5 cm, care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata, se scot si se scurg.
  2. Varza se curata, se toaca fideluta, se presara cu sare si se framanta cu mana. Dupa 15 minute, se stoarce si se pune la calit, intr-o cratita cu ulei incins. Cand se inmoaie, se adauga taiteii, se presara piper si se mai lasa cateva minute, amestecand continuu. Se pot servi calzi sau reci.

Recomandari

Mancaruri