Taitei picanti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Taiteii picanti este un preparat de post specific zonei Olteniei, gustos si foarte aromat.

Ingrediente

    PENTRU TAITEI

    • 250 gr faina
    • 100 gr margarina
    • apa
    • sare

    PENTRU RESTUL MANCARII:

    • 200 gr taitei
    • 1/2 varza murata
    • 1 ceapa
    • 150 ml ulei
    • 1 lingura cu bulion de rosii
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Cerneti faina intr-un castron adanc, puneti peste faina margarina inmuiata pe foc mic sau pe aburi, sare si un pahar cu apa calda. Framantati un aluat tare, pe care-l intindeti pe planseul infainat in foaie subtire. Taiati fasii subtiri din aluat si lasati sa se usuce jumatate de ora.
  2. Spalati varza murata, taiati-o fideluta si amestecati cu ceapa taiata pestisori Caliti legumele in ulei cald pana cand ceapa devine transparenta. Adaugati bulionul, putma apa, sare si piper macinat. Puneti cratita in cuptor pentru jumatate de  ora.
  3. Puneti 1 litru de apa intr-un vas emailat, lasati sa ajunga la punctul de fierbere si puneti taiteii sa fiarba. Faceti focul mic, umblati incet cu lingura de lemn pe fundul vasului ca sa nu se lipeasca.
  4. Cand taiteii se ridica deasupra apei, scurgeti in sita. Limpeziti cu apa rece, scurgeti si amestecati cu varza fierbinte. Lasati la cuptor inca 10 minute,apoi  serviti mancarea calda cu sau fara paine.

Recomandari

Mancaruri