- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Telina cu sos de ciuperci este un preparat delicios si foarte dietetic. Telina cu sos de ciuperci este un deliciu pentru cei care tin regim sau vreo cura deoarece contine multe vitamine si putine calorii.
Ingrediente
- 4 teline
- 100 ml vin alb
- 1 ceapa mare
- 2 linguri unt
- 200 gr pasta de tomate
- patrunjel verde tocat
- 1 lingura faina
- 15 ciuperci
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata telina, se spala, se taie in jumatati si apoi se taie felioare. Se pun felioarele de telina in apa cu sare, sa fiarba la foc mic, intr-o cratita acoperita cu capac. Nu trebuie fierte prea mult, ca sa ramana intregi.
- Se prepara un sos in felul urmator: se pune o lingura de unt intr-o cratita, pe foc, si cand s-a incalzit se pune ceapa tocata, se lasa la foc mic, sa se inmoaie bine, apoi se adauga faina si se amesteca pana ce isi schimba culoarea si devine aurie. Se adauga vinul, pasta de tomate, patrunjelul tocat si se lasa sa fiarba la foc mic.
- Ciupercile taiate marunt si calite bine intr-o lingura de unt se amesteca si ele in sos. Se asaza telina pe un platou mai adanc si deasupra se toarna sosul si se serveste.