- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul pripit trebuie sa il incercati ori de cate ori doriti sa preparati fie un desert, fie un apritiv delicios pentru micul dejun. Acest aluat are avantajul ca nu trebuie tinut la crescut.
Ingrediente
- 250 ml apa
- sare
- 125 gr unt/margarina
- 200 gr faina
- 125 gr zahar
- 4 oua
Instructiuni de preparare
- Se pun la fiert apa cu zaharul, untul si putina sare. Cand da in clocot, se toarna toata faina o data, amestecand repede aluatul ca sa se omogenizeze. Se amesteca pe foc mic pana cand aluatul se desprinde de pe vas, apoi se da deoparte si, cat etse inca cald, se pun, pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Cand toate ouale s-au incorporat in compozitie, se lasa aluatul sa se raceasca.
- Se unge o tava lata cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt si se pun cu lingurita gramajoare nu prea mari, din compozitia rece, la distanta unele de altele, deoarece vor creste la copt. S eintroduc la cuptor si, dupa ce s-au copt se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi cu un cutit ascutit se taie capacele, astfel incat sa ramana prinsa intr-o parte, dupa care se umplu cu o crema dulce, preparata inainte.
- Daca se folosesc la aperitive, se inlocuieste zaharul cu 200 gr cascaval ras, care se pune in aluat o data cu ouale, iar gogoselele se prajesc in baie de ulei.