Blat de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Blatul de lamaie este folosit la torturile cu fructe, avand o aroma intensa, placuta si apetisanta.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 200 gr zahar
    • 120 gr faina
    • zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile spuma tare, se pun treptat 50 g zahar si se bat in continuare, pana cand spuma nu mai cade de pe tel.
  2. Se inglobeaza albusurile in crema de galbenusuri, amestecand usor. Se adauga zeama si coaja rasa de lamaie si faina. Se amesteca bine, de sus in jos, ca sa nu se lase.
  3. Se pune aluatul in forma de tort bine tapetata si se coace in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 35 de minute.

Recomandari

Panificatie