- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Blatul de lamaie este folosit la torturile cu fructe, avand o aroma intensa, placuta si apetisanta.
Ingrediente
- 5 oua
- 200 gr zahar
- 120 gr faina
- zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile spuma tare, se pun treptat 50 g zahar si se bat in continuare, pana cand spuma nu mai cade de pe tel.
- Se inglobeaza albusurile in crema de galbenusuri, amestecand usor. Se adauga zeama si coaja rasa de lamaie si faina. Se amesteca bine, de sus in jos, ca sa nu se lase.
- Se pune aluatul in forma de tort bine tapetata si se coace in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 35 de minute.