- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiflele de cartofi sunt foarte gustoase si aromate, fiind ideale langa un fel principal precum ostropel sau tocanita.
Ingrediente
- 400 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 4 cartofi
- 400 gr faina
- 1 lingura unt
- 1 lingurita drojdie uscata
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata cartofii, se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare. cand au fiert cat sa intre usor furculita in ei, se scurg, se toarna 200 ml de lapte peste ei, untul si putina sare si se paseaza pana se obtine un piure fin.
- Se amesteca drojdia cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina si se lasa sa dospeasca. Peste maiaua crescuta se adauga restul de faina, laptele si uleiul si se framanta rapid ca sa nu se formeze cocoloase, la final adaugand piureul de cartofi si putina sare, si se framanta.
- Se pune aluatul intr-un vas, la loc cald, si se lasa sa creasca 30 de minute. Se presara faina pe masa, se pune aluatul si se rup din el bucati mici din care se formeaza bilute.
- Se unge o tava cu putin ulei si se asaza chiflele, presand usor cu dosul palmei, apoi tava se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute.