Lipii pufoase

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lipiile pufoase trebuie sa le incercati pentru ca sunt gustoase si aromate, ele fiind perfecte la gustare sau chiar si la felul principal.

Ingrediente

    • 200 ml apa calduta
    • 1 lingura sare
    • 3 linguri ulei
    • 1 telina mica
    • 500 gr faina
    • 1/2 cub drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 2 cartofi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de dospire 30 minute

  1. Se curata cartofii si telina, se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa si sare pentru 20 de minute. Dupa ce s-au fiert se scurg legumele de apa si se pun intr-un castron impreuna cu o lingura de ulei. Cu mixerul se paseaza incet pana se obtine un piure fin care se da deoparte ca sa se raceasca.
  2. Separat, se cerne faina intr-un castron, se adauga drojdia, sarea, zaharul si restul de ulei. se amesteca usor cu mana.Se face in mijloc un locas in care se toarna apa calduta si se framanta aluatul pentru 10 minute. Aluatul trebuie sa fie ferm si, daca se lipeste de maini se mai adauga 1-2 linguri de faina. Se acopera castronul cu un servet si se pune intr-un loc calduros, ca sa dospeasca aluatul pentru 30 de minute.
  3. Din aluat se formeaza 4  bile de coca, care se turtesc cu mainile si se trage usor de margini. Dupa ce ai modelat lipiile, se pune un strat subtire de piure de legume pe doua dintre ele si acopera-le cu celelalte doua.
  4. Pune cate o pereche astfel formata intr-o tigaie fara ulei, lasa 5 minute, apoi intoarce-le. Cand lipiile s-au rumenit frumos sunt gata!

Recomandari

Panificatie