Paine cu cartofi- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta paine cu cartofi este un preparat gustos pe care il puteti servi la aperitiv, dar numai dupa ce s-a racit bine de tot.

Ingrediente

    • 2 cartofi
    • 600 gr faina alba
    • 310 ml apa calda
    • 1 lingurita sare fina
    • 14 gr drojdie uscata
    • 5 linguri ulei de masline
    • 3 fire de rozmarin
    • 1 lingurita rozmarin tocat
    • ulei pentru uns
    • sare de mare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de dospire 2 ore
Timp de coacere 40 minute

  1. Cerneti faina intr-un vas adanc si adaugati  drojdia uscata, sarea fina si rozmarinul tocat. Amesteca bine apoi fa o adancitura in mijloc. Amesteca apa cu 3 linguri de ulei si toarna peste ingredientele uscate, amestecand intai cu lingura de lemn, apoi framanta cu mainile pana incepe sa se lege aluatul. Rastoarna aluatul pe o planseta unsa cu ulei si framanta-l incorporand uleiul ramas.
  2. Framanta bine 10-15 minute, apoi pune aluatul intr-un vas, la loc caldut, acoperit cu un servet curat pana cand isi dubleaza volumul. Pune aluatul de paine intr-o tava de cozonac fara sa il mai framanti.
  3. Feliaza cartofii intr-un castron, stropeste-i cu putin ulei si amesteca. Cu un cutit foarte ascutit, cresteaza aluatul si pune feliile de cartof in fiecare fanta impreuna cu o crenguta de rozmarin. Acopera tava cu un servet si lasa sa creasca o ora.
  4. Presara aluatul cu sare de mare si baga-l in cuptorul incins pentru 40 de minute. Cand painea este gata, las-o sa se raceasca, apoi o poti servi.

Recomandari

Panificatie