- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lasagna cu carne tocata este un preparat pe care trebuie sa il incercati pentru ca este delicios, satios si foarte aromat.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel verde
- 250 gr carne tocata
- 7 linguri de faina
- 400 ml supa de legume
- 200 gr cascaval ras
- 1 ou
- 50 gr pesmet
- 250 gr smantana
- sos de rosii
- 5 linguri de unt
- 1,5 l lapte
Instructiuni de preparare
- Se pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina si supa de legume, sare, piper si se fierbe 15 minute amestecind continuu. Cand se raceste, se adauga un ou, putin cascaval ras si pesmetul.
- Intr-o oala se face sosul bechamel din unt, faina si lapte. Se unge o tava cu unt si apoi cu putin bechamel, se pune un rand de foi lasagne, se ung cu bechamel, apoi cu umplutura, se stropeste cu putina smantana si sos de rosii si cascaval ras, apoi alt rand de foi si tot asa.
- La sfarsit se pune beschamel in strat mai gros. Se acopera cu o folie aluminiu si se da la cuptor 30 minute. Se ia folia de deasupra si se mai lasa pana se rumeneste si capata o crusta aurie.