Paste cu branzeturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta de paste cu branzeturi este cu totul altceva fata de ceea ce stiati dumneavoastra.Felurile de branza pot fi inlocuite cu altele, oferind de fiecare data un gust apartesi delicios care sa va bucure toate simturile.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 1 ceapa
    • 220 gr cascaval tare
    • 220 gr cascaval afumat
    • 70 gr faina
    • 1 litru lapte dulce
    • nucsoara
    • 2 linguri pesmet
    • 220 gr parmezan ras
    • 600 gr paste scurte(scoici,penne,fussili)

Instructiuni de preparare

  1. Se pune pe foc oala cu apa in care s-a pus putina sare. Cand apa atinge punctul de fierbere,se pun pastele si se lasa sa fiarba al dente conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele sunt gata, se scurg cu ajutorul unei site,  se amesteca cu ulei de masline si se lasa sa se raceasca.
  2. Separat, se pregateste sosul de branza. Se pune jumatate din cantitatea de unt la incins, apoi se adauga ceapa tocata fin. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga faina, amestecand esnergic pentru a nu se praji. Se adauga laptele si se lasa la foc mic amestecand continuu pana cand compoziti devine cremoasa. Se adauga sare, piper si putina nucsoara, apoi se acopera vasul cu un capac si se lasa 5 miute, la foc mic. Cand se opreste focul se adauga cascavalul simplu ras si cel afumat si parmezanul, oprind cate o lingura din fiecare. Se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca.
  3. Cand compozitia este rece se amesteca cu pastele si se toarna intr-un vas termorezistent tapetat cu pesmet si se presara deasupra un amestec facut din cele 3 linguri de branzeturi rase oprite.
  4. Se baga vasul in cuptorul incins 30 de minute, la foc moderat pana cand pastele incep sa se rumeneasca,
  5. Inainte de a fi servite se lasa 15 minute sa se racoreasca si sa se imbine armonios aromele.

Recomandari

Paste