- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele cu ciuperci sunt delicioase si, cu siguranta, pe placul tuturor, mai ales al copiilor.
Ingrediente
- 250 gr paste
- 400 gr ciuperci
- 2 morcovi
- 4 catei usturoi
- 50 ml vin alb
- ulei de masline
- patrunjel verde
- sare
- piper
- parmezan sau cascaval ras
Instructiuni de preparare
- Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc in tigaia in care s-a incins in prealabil uleiul de masline. Se adauga ciupercile(champignon) taiate in cuburi si se pune un capac, asteptind sa lase apa ciupercile. Se adauga vinul, sarea si piperul dupa gust si se acopera din nou cu capacul lasind asa cca. 10 minute, amestecand din cand in cand.
- Dupa cele 10 minute se ia capacul si se lasa inca putin pe foc pentru a pierde aspectul lichid si a capata consistenta unui sos. Cand este aproape gata se adauga patrunjelul tocat marunt.
- Intre timp s-a pus la fiert o oala cu apa in care s-a adaugat putina sare. Cand fierbe in clocot, se pun pastele si se lasa la fiert timp de 9-10 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecindu-se din cand in cand. Cand este gata (al dente) se strecoara si se pune peste sosul deja preparat, amestecand bine.
- Pastele cu ciuperci se servesc calde, presarand deasupra cascaval ras sau parmezan.