- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tagliatelle cu spanac este un preparat aromat, plin de vitamine, pe care il puteti prepara chiar in momentul in care au sosit invitatii.
Ingrediente
- 500 gr tagliatelle
- 1 litru lapte
- 2 linguri faina
- 6 catei de usturoi
- 1 kg spanac
- 50 gr unt
- 200 gr smantana
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune laptele la fiert, apoi se adauga spanacul curatat si spalat si se lasa sa fiarba bine, adaugand putina sare.
- Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg intr-o sita.
- Se freaca faina cu smantana si se dilueaza cu putina zeama de la spanac. Se toarna amestecul de smantana cu faina peste spanac, se adauga untul, usturoiul pisat fin si se lasa sa dea in cateva clocote pana cand sosul capata consistenta.
- Din tagliatellele racorite se formeaza cuiburi pe o farfurie intinsa, in mijlocul carora se pune cate o lingura de spanac, se presara parmezan ras si se poate servi.