- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest aluat de clatite este foarte gustos, el fiind cheia succesului pentru un desert delicios.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 1 lingura coniac
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 50 gr unt
- 1 lingura zahar vanilat
- sare
- ulei, pentru copt
Instructiuni de preparare
- Se bat bine ouale cu un tel, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr unt si cu coniacul, amestecand bine pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga treptat putina sare, laptele, amestecand mereu.
- Se unge cu ulei o tigaie cu coada si se pune pe foc. Cand s-a infierbantat, se toarna un polonic mediu din aluat si se invarte tigaia ca sa se acopere cu aluat tot fundul. Se rumeneste clatita pe o parte, se intoarce cu un cutit lat si se rumeneste si pe partea cealalta, apoi se rastoarna pe o farfurie lata sau un fund.
- Dupa fiecare clatita se unge tava cu putin ulei. Cand toate clatitele sunt facute, se umplu cu crema preparata inainte sau cu dulceata.