- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu bere si portocale trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate, gustoase si usor de preparat.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 150 ml lapte
- 150 ml bere
- 2 oua
- 2 portocale
- un praf de sare
- 30 gr unt topit
- 5 linguri zahar
- 50 gr unt
- sucul unei portocale
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute+ 20 minute coacere+ 1 ora asteptare
- Pentru aluatul de clatite se amesteca faina cu laptele, berea, ouale, sarea si untul topit. Apoi, aluatul se lasa o ora sa se odihneasca.
- Se coc clatitele in tigaia unsa cu unt si se pastreaza la cald.
- Intr-o tigaie se topesc cele 5 linguri de zahar cu 2 linguri de apa pana ce se obtine un caramel auriu.
- Se adauga cele 50 gr de unt, sucul de portocala si portocalele curatate si feliate. Se lasa 2-3 minute si apoi se iau de pe foc.
- Pe fiecare clatita se pun o felie-doua de portocale si sos, se ruleaza si se servesc presarate cu zahar sau nu.
Berea blonda mai putin amara este aceea care se foloseste pentru aceasta reteta. Atentie la caramel, acesta nu trebuie lasat sa arda prea mult caci devine amar.