- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogoselele de amidon se servesc simple pudrate cu zahar, glazurate sau umplute cu gem sau difertite creme.
Ingrediente
- 120 ml apa
- 3 oua
- 130 gr amidon
- 100 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita se pun la fiert apa, uleiul si sarea. Cand da primul clocot, se trage de pe foc si se pune dintr-o data amidonul, amestecand energic pana ce amestecul se desprinde de vas. Daca pasta este prea moale, se mai poate usca pe aragaz. Apoi, se pun ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
- In tava de copt unsa putin sau tapetata cu hartie se pun mici gramajoare de aluat, fie cu posul special, fie cu lingurita si se coc 10 minute si apoi se lasa in cuptor pana la completa racire, fara a deschide usa deloc.
- Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si gogoselele se transfera pe un gratar pana se racesc.