Humentas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Humentas este un desert evreiesc, simplu, usor de preparat si foarte aromat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 130 gr unt/margarina
    • 100 rg zahar
    • 1 ou
    • 50 ml suc de portocale
    • 400 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr nuca macinata
    • 300 gr miere de albine
    • sare
    • zeama si coaja rasa de la o lamaie
    • zeama si coaja rasa de la o portocala

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara mai intai umplutura, prin amestecarea tuturor ingredientelor indicate. 
  2. Se freaca untul si zaharul. Se adauga oul si se amesteca foarte bine. Se adauga sucul de portocale si se amesteca din nou. Se adauga faina, cate jumatate de cana o data si se framanta bine. Se pune aluatul in frigider cel putin cateva ore. 
  3. Se intinde o foaie cat mai subtire, avand grija sa nu se rupa, dupa care se decupeaza cercuri cu diametrul de cca 10 cm. Se pune o lingurita de umplutura in mijlocul fiecarui cerc. Se pliaza marginile pentru a forma un triunghi, suprapunand laturile cat mai mult posibil, astfel incat sa se vada numai putin umplutura din mijloc. Se strange bine ia colturi, ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. 
  4. Se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana se fac galben-aurii, dar inainte ca umplutura sa dea pe-afara. 

Recomandari

Patiserie