- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza cu ton este o pizza aromata si gustoasa, care poate fi chiar si pe placul copiilor.
Ingrediente
- 1 pachet de aluat pentru pizza
- 400 gr de rosii bine coapte
- 1 conserva de ton in ulei de masline
- 1 lingura cu capere
- 6 fire de ceapa verde
- 1 lingura cu ulei
- 10 gr de faina
- sos Tabasco
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala, pune la fiert un litru de apa si lasa-l sa dea in clocot. Pune rosiile in apa si lasa-le sa clocoteasca timp de 10 secunde. Scoate-le cu o spumiera, trece-le pe sub un jet de apa rece si decojeste-le. Taie-le pe din doua, indeparteaza semintele, apoi taie-le in feliute cu grosimea de 1 cm si pune-le intr-o salatiera.
- Scurge tonul si pastreaza uleiul. Taie tonul fasii, apoi da-l deoparte. Scurge caperele si taie marunt ceapa. Toarna peste rosii uleiul din conserva de ton. Asezoneaza cu cateva picaturi de sos Tabasco, adauga caperele si ceapa, apoi amesteca bine.
- Intinde aluatul pentru pizza intr-o tava unsa cu putin ulei, apoi presara un pic de faina. Aranjeaza deasupra jumatate din cantitatea de rosii asezonate, lasand un spatiu de 5 cm intre acestea si marginea aluatului.
- Pune apoi si fasiile de ton si acopera cu restul de rosii. Indoaie cele patru margini ale aluatului catre interior, apoi pune totul la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand aluatul este rumen, apoi se scoate din cuptor si se serveste imediat.