Pizza de casa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza de casa este o pizza foarte gustoasa si aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    PENTRU COCA:

    • 200 ml apa calduta
    • 400 ml faina
    • 1 cubulet de drojdie proaspata
    • 1 varf de cutit cu sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 gr sunca
    • 50 gr bacon
    • 150 gr mozzarela sau cascaval
    • 25 gr branza telemea
    • 100 ml sos de rosii
    • 1 cutie mica de ciuperci
    • 10 masline
    • 2 oua
    • 1 rosie
    • 1 ardei gras
    • piper
    • oregano

Instructiuni de preparare

  1. Se pune apa calduta si se dizolva drojdia si sarea. Se adauga 300 gr faina, se amesteca, iar restul de faina se pune putin cate putin pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune undeva sus (pe dulapul suspendat), la caldura, sa creasca cam 60–90 minute.
  2. Se taie sunca, ciupercile, maslinele, rosia, ardeiul. Se pot amesteca cu ouale batute, sau se pot pune intregi deasupra.
  3. Cand coca este gata se intinde cu mainile date prin faina (sau pe planseta daca vreti) si se pune in tava data numai cu ulei. Se unge coca cu sos de rosii amestecat cu piper si oregano (daca e acrisor adaugati putin zahar) apoi se pun ciupercile, sunca, maslinele, branza. Se rade cascavalul si se orneaza cu rosie si ardei taiate felii.
  4. Se da la cuptor la foc mediu 25–35 de minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Pizza