- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza Della Cassa este o pizza foarte buna si gustoasa,pe care trebuie sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 600 gr faina alba
- 50 ml ulei
- 20 gr zahar
- 30 gr drojdie
- 20 gr sare
- piper macinat
PENTRU SOS:
- 500 gr pasta tomate
- 30 ml ulei de masline
- 15 gr zahar
- oregano
- busuioc
- sare
PENTRU TOPPING
- 400 gr sardele in ulei
- 120 gr masline
- 500 gr mozzarella
- 1 lamaie
- 50 gr ardei rosu
- 2 legaturi ceapa verde
Instructiuni de preparare
- Ceapa verde se spala si se taie inelute. Mozzarella se rade intr-un bol de sticla. Lamaia se feliaza subtire si ardeiul se spala si se taie fasii subtiri.
- Drojdia se amesteca cuzaharul si 100ml de apa calda. Cand s- a dospit compozitia, se adauga faina, sarea, uleiul si inca 300 ml apa calda. Se framanta si se lasa la crescut.
- Se prepara sosul, amestecand pasta de rosii cu zaharul, uleiul si sarea. La sos se pot folosi si rosii oparite si decojite, care se zdrobesc cu ajutorul unui blender.
- Se ia 250 gr aluat, se formeaza o chifla si se intinde pe masa de lucru pe un pat de faina, se intinde pana ajunge la 6-7 mm grosime, dupa care se pune intr-o forma de teflon. Peste acest blat se pune sos de rosii si se presara mozzarella.
- Se aseaza pestele, se pun maslinele, se stropeste totul cu ulei, se presara oregano si busuioc si se introduce in cuptorul incins bine, si se lasa 8-9 minute.