- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza Napoletana este o pizza speciala tocmai prin faptul ca aroma pestelui este foarte intensa. Daca doriti o pizza mai bogata puteti folosi mozzarella, insa nu prea multa ca sa nu mascheze gustul pestelui.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 kg faina
- 600 ml apa
- 25 gr drojdie de bere
- 6 linguri ulei de masline
- 20 gr sare
- 2 lingurite zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 16 buc fileuri de hamsie in ulei
- 24 buc capere marinate
- ulei de masline
- 2 lingurite oregano uscat
- 800 ml rosii pasate
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului se pune faina pe o planseta, sau intr-un castron mare si se face in mijloc o gaura.
- Separat intr-un castronel mic se pune apa calduta, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand aceasta se dizolva complet, apoi se toarna peste faina.
- In alt pahar cu apa se dizolva sarea, se adauga uleiul de masline si se amesteca pana se dizolva, adaugand si acest amestec peste faina.
- Se framanta un aluat din toate ingredientele, pana se obtine consistenta dorita. Daca este prea tare se mai poate adauga apa, daca este prea moale mai puteti adauga putina faina. Continuati sa framantati pana aluatul devine moale, neted si elastic, care se pune intr-un castron cu putina faina, se acopera si aluatul cu faina si apoi cu un servet curat, lasandu-l la dospit 1 ora la loc cald, pana cand acesta isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia o bucata de aluat cat o mingiuta, Se framanta usor si se intinde cu sucitorul pana cand foaia se intinde cat tava in care se va coace pizza.
- Se amesteca intr-un castron rosiile pasate cu 4 linguri de ulei de masline, oregano si putina sare, apoi pasta obtinuta se intinde peste blat cu miscari circulare.
- Se adauga o lingura de ulei de masline, fileurile de peste taiate marunt, cateva capere, apoi se baga tava in cuptorul incins sa se coaca pentru 15-20 de minute