Pizza vegetariana cu cascaval

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza vegetariana cu cascaval etse un preparat delicios, ideal pentru zielle de post cand se poate inlocui cascavalul clasic cu cel de post.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 50 gr drojdie
    • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
    • 250 gr faina
    • sare
    • 150 ml lapte sau apa calduta

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr cascaval
    • 200 gr masline verzi
    • 4 ardei kapia
    • 4 ciuperci
    • 3 linguri pasta de ardei

Instructiuni de preparare

  1. Se dizolva drojdia in laptele caldut si se lasa sa dospeasca cateva minute la temperatura camerei. Se cerne faina intr-un bol, se face un gol in mijloc unde se adauga sare, uleiul si la final maiaua.
  2. Se incorporeaza ingredientele pentru aluat si se framanta cateva minute pana se obtine un aluat destul de consistent, care se inveleste cu un servet si se lasa sa creasca, la cald.
  3. Separat, se coc ardeii, se presara sare sa se inabuse putin ca sa se poata curata mai usor, apoi se trec prin jet de apa si se curata de coaja, cotor si seminte.
  4. Se rade cascavalul pe razatoarea mare, iar ciupercile se taie felii subtiri. Se intinde aluatul in tava, se unge cu pasta de ardei si se presara cscavalu;l ras, maslinele, ciupercile si ardeii kapia taiatii fasii.
  5. Pizza se coace in cuptor pana cand se rumeneste frumos, apoi se scoate, se lasa cateva minute sa se racoreasca, se feliaza si se poate servi.

Recomandari

Pizza