- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Albita este o prajitura dulce si aromata, pe care merita sa o preparati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 400 gr faina
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 30 gr unt
- 2 linguri miere de albine
- 2 1/2 linguri lapte
- 1 lingurita bicarbonat
PENTRU CREMA:
- 250 ml lapte
- 170 gr unt
- 1 plic vanilie
- 200 gr zahar
- 2 linguri gris
- gem de caise
PENTRU GLAZURA:
- 3 linguri apa
- 3 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 25 gr unt
- 1/2 baton ciocolata de menaj
Instructiuni de preparare
- Se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul.
- Se amesteca pe aburi pana se ingroasa. Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat.
- Se imparte in 4 parti si se intinde fiecare foaie cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.
- Pentru crema se freaca untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat, se fierb laptele si grisul si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul.
- Pentru glazura se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa compozitia.
- Primul blat se unge cu jumatate din crema. Ai doilea blat, cu gem. Al treilea, cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.