Prajitura de ciocolata cu blat de nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura de ciocolata cu blat de nuci este o prajitura foarte aromata si dulce, pe care o puteti prepara atat ca desert la mesele in familie cat si la mesele festive.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 7 oua
    • 250 gr nuci macinate
    • 3 linguri cacao
    • 100 ml apa
    • vanilie

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr unt
    • 4 oua
    • 12 linguri cacao
    • 4 linguri zahar
    • 250 gr ciocolata de menaj
    • 150 ml
    • o ciocolata preferata (nu umpluta)

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga 7 galbenusuri si 3 linguri cacao, plus arome. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia de blat intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt si se baga la cuptor, la foc mic, pentru o ora.
  2. Intre  timp, se prepara crema, pentru care se amesteca pe foc pana se ingroasa ouale(albus si galbenus), laptele si cacaua, dupa care se adauga untul taiat cubulete si se lasa sa se topeasca (focul stins) si sa se raceasca.
  3. Tabletele de ciocolata menaj se razuie pe razatoarea cu o lama sau cu un cutit. Aceasta si ciocolata preferata se pun in doua castronase. Cind crema s-a racit, se freaca bine (sau la robot), apoi se aduga ciocolata menaj.
  4. Cand blatul s-a racit iar crema s-a racorit si ea se monteaza tortul. Se taie blatul in doua si se pune un strat generos de crema si ciocolata menaj. Se poate orna tortul imbracat doar in crema peste care se presara ciocolata rasa preferata (si nuci caramelizare si alune, dupa imaginatie).

Recomandari

Prajituri