Mere pe blat de orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele pe blat de orez este un desert de post, apetisant si foarte aromat, pe care trebuie sa il incercati.

Ingrediente

    • 250 gr orez
    • 100 gr zahar tos
    • 6 mere
    • 1 lingura cu margarina
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 borcan cu gem de fructe
    • 2-3 linguri cu zahar farin
    • vanilie
    • 1/2 lingurita cu sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se alege orezul, se spala in mai multe ape reci, se pune la fiert cu 1 litru  de apa calda si 1/2 lingurita cu sare. Se fierbe la foc mic 30 de minute, apoi se raceste si se amesteca folosind o lingura de lemn si se amesteca cu: razatura de lamaie, 100 gr de zahar tos, margarina si vanilie sau zahar vanilinat.
  2. Se spala merele, se curata de coaja, se taie felii groase. Orezul se intinde pe un platou adancit din sticla incasabila, se face un gol in mijloc unde se pun feliile de mar, deasupra se intinde gemul de fructe si se pune platoul la cuptor pentru 1/4 ora. Se pudreaza cu zahar farin. Prajitura se taie rece in felii groase si se serveste ca desert

Recomandari

Prajituri