- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tiramisu din piscoturi este o prajitura foarte aromata si gustoasa, pe care daca o preparati cu o zi inainte devina mult mai aromata.
Ingrediente
- piscoturi
- 225 gr mascarpone
- 225 gr frisca lichida
- 5 galbenusuri
- 1 albus ou batut spuma
- 150 gr zahar
- 100 ml lichior sau rom, dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
- 1 esenta rom
- cacao pentru pudrat
- ness pentru inmuiat piscoturile(o ceasca de apa rece - o ligurita de ness)
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma,albusul batut spuma si la final lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca cu atentie pana cand compozitia se omoeggnizeaza.
- Intr-o tava se aseaza un strat de crema , un strat piscoturi insiropate pe ambele parti, un alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
- Prajitura se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.