Prajitura Ingerilor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Ingerilor este o prajitura dulce si aromata, pe care o puteti servi rece sau calda, alaturi de o ceasca cu ceai.

Ingrediente

    • 100 gr faina
    • 225 gr zahar fin
    • 8 albusuri
    • un varf de cutit sare de lamaie
    • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita esenta de migdale sau cateva picaturi esneta de vanilie
    • zahar pudra, pentru decor
    • fructe, pentru servire

    PENTRU SOS:

    • 300 ml lapte integral
    • 3 galbenusuri
    • 15 gr zahar tos fin
    • cateva picaturi esenta de migdale/vanilie

    USTENSILE:

    • forma adanca de tort, cu diametrul de 18 cm

Instructiuni de preparare

  1. Cerneti faina de trei ori impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar pentru ca blatul sa fie pufos.
  2. Intr-un vas perfect curat, bateti albusurile cu sarea de lamaie pana obtineti o spuma tare, care formeaza piscuri. Cerneti peste spuma restul de zahar si bateti din nou pana obtineti o spuma densa si lucioasa.
  3. Incorporati coaja rasa de lamaie, esenta si faina cernuta impreuna cu zaharul. Turnati compozitia in forma pregatita si coaceti 30 de minute, in cuptorul incins, pana cand trece proba scobitorii. Cand blatul s-a copt scoateti pe un gratar si lasati-l sa se raceasca.
  4. Pentru prepararea sosului, incalziti laptele si aduceti-l pana aproape de punctul de fierbere.Bateti galbenusurile cu zaharul, turnati amestecul in fir subtire in laptele fierbinte si amestecati bine si energic.
  5. Puneti vasul la Bain-Marie si continuati prepararea  timp de 10 minute, fara ca sosul sa dea in fiert. Compozitia trebuie sa se ingroase putin. Adaugati cateva picaturi de esenta pentru aroma.
  6. Inaite de servire, presarati prajitura cu zahar pudra si decorati cu fructe, iar in mometul serviti turnati sosul.

Recomandari

Prajituri