Prajitura cu caramel-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu caramel este o prajitura foarte gustoasa, pe care trebuie sa o incercati si dvs!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 2 linguri faina
    • 4 cuburi ciocolata alba de manj
    • 6 albusuri
    • 100 gr nuca tocata
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 6 galbenusuri
    • 200 gr unt
    • 200 gr nuca tocata
    • 12 linguri zahar
    • 2 linguri apa

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, bati spuma albusurile cu zaharul, adaugi nuca, faina si praful de copt, apoi omogenizezi.Torni compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si o coci in cuptor pentru 25 de minute, la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, scoti blatul din tava si razi ciocolata cat este inca fierbinte.
  2. Pentru crema, freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar, pana se obtine o spuma. Separat, caramelizezi zaharul, pui untul si apa si fierbi totul, la foc mic. Adaugi apoi galbenusurile, nuca macinata, amesteci si lasa sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa. Odata preparata crema, o intinzi peste blatul racit. Lasi prajitura cateva ore sa se raceasca bine, apoi o poti portiona si servi.

Recomandari

Prajituri