- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O prajitura speciala pentru ocazii speciale.Aceasta prajitura speciala o puteti prepara si in forma de tort.Va fi foarte apreciata la o festivitate unde sunt si copii!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 albusuri
- 80 gr zahar pudra
- 30 gr faina
- 40 gr fulgi de cocos
PENTRU CREMA:
- 1 pachet budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 80 gr zahar pudra
- 100 gr unt
- 100 gr ananas din conserva
- 50 gr ciocolata cu lapte
PENTRU DECOR:
- 1 albus
- 100 gr zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
- 50 gr fulgi de cocos
- bucati de ananas din conserva
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se bat albusurile cu putina sare spuma incorporad zaharul. Se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, faina si fulgii de cocos. Se toarna aluatul intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 8-10 minute. Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil.
- Se imparte foietajul in doua si se intind doua foi cat dimensiunea tavii in care s-a copt blatul de albus. Se imbraca o tava cu hartie de copt si se coc pe rand la foc mediu, 30 de minute. Se lasa sa se raceasca.
- Intre timp pregatim crema amestecand praful de budinca cu laptele,zaharul si se fierbe pe foc pana se ingroase amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga untul moale taiat cubulete.Se imparte crema in doua. Intr-o parte se adauga ananasul taiat cubulete, iar in cealalta parte se adauga ciocolata topita.
- Pe o foaie de foietaj se intinde crema alba cu ananas, se pune blatul de albusuri, crema cu ciocolata si se acopera cu a doua foaie de foietaj, apasand usor.
- Se decoreaza cu o glazura preparata din albus batut spuma cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Se presara fulgi de cocos si se decoreaza cu ciocolata topita. Se da la rece, se taie si inainte de servire se seaza alaturi rondele de ananas sau fulgi de cocos.