Cartofi cu sos de mustar fiert

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu sos de mustar fiert este o salata foarte gustoasa si satioasa, fiind o salata delicioasa de vara daca este servita rece.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 1 ceapa
    • 3 linguri cu margarma
    • 2 linguri cu faina
    • 3 linguri cu mustar
    • 1/2 lamaie
    • 1 lingura cu zahar
    • 2 linguri cu ulei
    • sare
    • 200 ml supa de zarzavat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli cartofii cu un burete aspru,apoi  ii pui la fiert cu apa calda si-i lasi pana cand coaja crapa usor. Cureti cartofii cat sunt calzi, ii tai felii, ii asezi in straturi intr-un castron adanc, ii sarezi usor si-i stropesti cu 2-3 linguri de ulei.
  2. Din margarina inmuiata si faina pusa in ploaie faci un amestec pe foc mic, peste care pui incet supa de zarzavat, amestecand cu o lingura de lemn. Lasi sosul sa fiarba cateva minute,apoi  adaugi: mustarul, ceapa tocata, otetul, zaharul si lamaia taiata felii subtiri (fara coaja).
  3. Omogenizezi sosul si fierbi 10 minute. Cand sosul arata ca o smantana groasa, rastorni peste cartofi. Omogenizezi cu o furculita inox, lucrand de jos in sus.
  4. Amestecul il asezi in salatiera si il decorezi cu legume de sezon, crude sau murate, apoi pui la rece pentru 1 ora. Servesti salata cu paine proaspata, cu crutoane sau cu paine prajita.

Recomandari

Salate