- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu sos de mustar fiert este o salata foarte gustoasa si satioasa, fiind o salata delicioasa de vara daca este servita rece.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 1 ceapa
- 3 linguri cu margarma
- 2 linguri cu faina
- 3 linguri cu mustar
- 1/2 lamaie
- 1 lingura cu zahar
- 2 linguri cu ulei
- sare
- 200 ml supa de zarzavat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli cartofii cu un burete aspru,apoi ii pui la fiert cu apa calda si-i lasi pana cand coaja crapa usor. Cureti cartofii cat sunt calzi, ii tai felii, ii asezi in straturi intr-un castron adanc, ii sarezi usor si-i stropesti cu 2-3 linguri de ulei.
- Din margarina inmuiata si faina pusa in ploaie faci un amestec pe foc mic, peste care pui incet supa de zarzavat, amestecand cu o lingura de lemn. Lasi sosul sa fiarba cateva minute,apoi adaugi: mustarul, ceapa tocata, otetul, zaharul si lamaia taiata felii subtiri (fara coaja).
- Omogenizezi sosul si fierbi 10 minute. Cand sosul arata ca o smantana groasa, rastorni peste cartofi. Omogenizezi cu o furculita inox, lucrand de jos in sus.
- Amestecul il asezi in salatiera si il decorezi cu legume de sezon, crude sau murate, apoi pui la rece pentru 1 ora. Servesti salata cu paine proaspata, cu crutoane sau cu paine prajita.