- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cruditati cu sardine este cu siguranta cea mai usoara reteta.Pentru un pranz delicios si plin de vitamine nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente si de 10 minute.Este exact ce aveti nevoie pentru a va revitaliza intr-o zi agitata.
Ingrediente
- 2 mere
- 2 cutii sardine in ulei picant
- 200 gr cascaval
- 150 gr telina
- 150 gr castraveciori murati
- 150 gr maioneza
- 3 linguri iaurt natur
- sare
- piper alb macinat
- lamaie
- marar verde
- ridichi pentru decor
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron maricel se pun sardinele din conserva scurse de ulei. Se adauga merele curatate de coaja si de samburi si taiate cubulete mici. Cascavalul se taie si el cubulete de marime potrivita si se adauga peste mar si sardine. Telina se da pe razatoarea mare si se pune in castron, adaugand si castraveciorii murati taiati felii subtiri si tampoaneti cu un servet absorbant.
- Se amesteca salata cu o spatula de lemn, amestecand usor ca sa nu se faramiteze sardinele.Se adauga zeama de lamaie, potrivind, dupa gust, cu sare si piper alb macinat.
- La final se adauga iaurtul si maioneza si se baga in frigider pana in momentul servirii. La servire se decoreaza cu ridici, marar verde si felii de lamaie.