- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele umplute cu salata de jambon este o reteta rafinata pentru o salata delicioasa si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 150 gr jambon
- 1 lingurita mustar
- 2 castraveti murati
- 4 mere
- 2 oua
- 1 lingura smantana
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb ouale timp de 7 minute, apoi se lasa sa se raceasca in apa, se decojesc si se taie in doua. Se paseaza galbenusurile care se freaca cu mustar si ulei pana se pbtin 3 linguri de maioneza.
- Scobeste merele de miez pana raman ca o cupa. Indeparteaza cotorul, iar miezul da-l pe razatoarea mare.
- pune marul ras intr-un castron,adauga albusul taiat cubulete, castravetele si jambonul, tocate marunt. Amesteca totul cu maioneza, adauga smantana si potriveste gustul de sare.
- Cu amestecul obtinut, umple merele si baga-le la frigider cel putin o ora. Decoreaza-le cu merisoare sau seminte de rodie si serveste-le imediat.