- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de sfecla rosie si hrean este o salata revigoranta foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 1 kg sfecla rosie
- 2 radacini de hrean
- 2 linguri cu otet
- 3 linguri cu ulei
- sare
- chimen sau piper macinat
- 1 lingura cu miere
Instructiuni de preparare
- Speli sfecla, o pui la fiert in apa calda si fierbi acoperit (sau coci sfecla in cuptor cand faci foc pentru friptura) doua ceasuri, o racesti, o cureti de coaja si o treci pe razatoarea mare.
- Amesteci cu hreanul trecut pe razatoarea mica, indulcit cu miere.
- Faci un sos picant din: ulei, otet, chimen sau piper macinat, torni peste sfecla si omogenizezi. Salata este buna a doua zi. Servesti langa mancaruri de legume sau din carne de pasare.