- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de caracatita si anghinare este o delicatesa pentru pasionatii de fructe de mare.Combinatia de caracatita si anghinare nu face decat sa accentueze gustul exotic si delicat al acestui preparat.
Ingrediente
- 700 gr caracatita
- 4 anghinare
- 2 lamai
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se curata caracatita, se spala si se taie fasii care poi se pun la fiert intr-o oala cu apa si suc de lamie.Se lasa sa fiarba timp de 20 de minute pana se inmoaie.Cand caracatita este aproape gata se adauga si putina sare.Sarea nu se adauga de la inceput deoarece are tendinta de intari carnra de caracatita.
- Intre timp, se curata anghinarele de cateva straturi, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie felii subtiri care se pun la fiert intr-o oala cu apa,sucul de la jumatate de lamaie si sare pentru 6-7 minute.
- Scurgeti anghinare si calmarul, si amestecati-le intr-un castron si condimentati cu ulei ,suc de lamaie si piper si serviti imediat.