Guacamole cu crema de branza si ficatei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Guacamole cu crema de branza si ficatei este o salata mexicana delicioasa pe care o veti indragi de la prima inghititura.

Ingrediente

    PENTRU SALATA GUACAMOLE:

    • 2 fructe de avocado
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare
    • 1 ceapa
    • 1 lingura zeama de lamaie

    PENTRU GARNITURA:

    • 60 ml lapte
    • 2 catei de usturoi
    • 300 gr branza de vaci cremoasa
    • 150 gr unt
    • piper macinat
    • sare

    PENTRU \\\"JUMARI\\\":

    • 1 dovlecel
    • 2 linguri ulei
    • 1 morcov
    • 200 gr ficatei de pui
    • 1 ceapa
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata fructele de avocado de coaja, se scot samburii, se sfarama pulpa si se mixeaza cu ceapa data pe razatoarea mare, cu patrunjelul verde tocat fin, zeama de lamaie si sare, dupa gust, mixand pana se obtine o compozitie omgena.
  2. Se sfarama branza cu furculita, se amesteca cu laptele si se lasa sa stea 5 minute, dupa care se adauga usturoiul zdrobit, sare, piper, dupa gust si se mixeaza totul cu untul,pana devine o compozitie aerata si fina.
  3. Se curata ficateii, se spala, se zvanta in servete absorbante, se taie bucatele si se calesc crocant in ulei bine incins, impreuna cu legumele tocate marunt, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
  4. Pentru servit, se asaza salata guacamole intr-o salatiera, cu ajutorul unui pos se formeaza o coronita din spuma de branza, in mijlocul salatierei, iar mijlocul coronitei se umple cu amestecul de ficatei si legume. Salata se serveste imediat cu felii de paine prajita.

Recomandari

Salate