- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole cu ton este o salata deliciasa, ideala pentru curele de slabire sau pentru zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 300 gr fasole
- 1/2 legatura marar verde
- 1 lamaie
- 2 cutii ton bucati
- 1 ceapa mare rosie
- 5 linguri ulei de masline
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune fasolea la inmuiat de seara, se spala si se pune la fiert. Dupa 15 minute, se scurge de apa si se pune iarasi la fiert cu alta apa. Se mai schimba apa de doua ori, iar dupa ce a fiert se scurge bine si se pune intr-un bol mare de salata.
- Se pune uleiul cat fasolea este inca calda, sare si piper, si se amesteca. Se adauga peste fasole tonul scurs, zeama de lamaie si ceapa rosie taiata cubulete. Se amesteca usor, se decoreaza cu marar verde si se lasa sa se raceasca bine, apoi se poate servi.