Salata de ceapa alba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de ceapa alba are o aroma specifica foarte intensa, fiind in acelasi timp foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 4-5 cepe mijlocii
    • 4 linguri cu ulei
    • 1/2 lamaie
    • 175 ml suc de rosii
    • sare
    • piper macinat
    • pulbere de in

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Curatati ceapa de foile uscate, taiati in jumatati si lasati in apa rece 5-6 minute. Scurgeti ceapa, taiati-o pestisori si caliti in ulei 5-6 minute, ucrand cu vasul acoperit, la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat adaugati sucul de rosii, sarati si piperati dupa gust, lasati sa scada la foc mic.
  2. Raciti salata 10 minute si stropiti-o cu zeama de lamaie ca sa nu fie indigesta. Serviti langa legume fierte (cartofi, dovlecei, conopida). Daca va place, presarati peste ceapa pulbere din seminte de in. 

Recomandari

Salate