- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de ceapa alba are o aroma specifica foarte intensa, fiind in acelasi timp foarte gustoasa.
Ingrediente
- 4-5 cepe mijlocii
- 4 linguri cu ulei
- 1/2 lamaie
- 175 ml suc de rosii
- sare
- piper macinat
- pulbere de in
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Curatati ceapa de foile uscate, taiati in jumatati si lasati in apa rece 5-6 minute. Scurgeti ceapa, taiati-o pestisori si caliti in ulei 5-6 minute, ucrand cu vasul acoperit, la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat adaugati sucul de rosii, sarati si piperati dupa gust, lasati sa scada la foc mic.
- Raciti salata 10 minute si stropiti-o cu zeama de lamaie ca sa nu fie indigesta. Serviti langa legume fierte (cartofi, dovlecei, conopida). Daca va place, presarati peste ceapa pulbere din seminte de in.